BETCENTER FUTSAL LEAGUE - 18E SPEELDAG

RSCA futsal ontving met My-cars Chatelet de slechtste defensie van de competitie. Er werd dan ook verwacht dat Anderlecht meteen in de aanval ging trekken. Het was echter Chatelet die als eerste wist te scoren na een knap doelpunt van Omar Rahou. Chatelet behield de controle over de wedstrijd en vijf minuten later volgde dan ook de verdiende 0-2 van Souligne Ouadi. RSCA bleef niet bij de pakken zitten en begon de wedstrijd terug in handen te nemen. Het was dan ook geen verassing als John Lennon met een gelukje het schot van Resica in doel devieerde. Net voor rust maakte Gabriel D’Angelo de gelijkmaker met een afgeweken schot. Na rust bleef RSCA de controle behouden, terwijl My-cars met powerplay door de Brusselse defensie probeerde komen. Dit brak de bezoekers zuur op want tweemaal werd een leeg doel afgestraft met een afstandsschot. D’Angelo schoot van op de middenlijn zijn tweede van de avond tegen de netten terwijl Resica zijn goede wedstrijd bekroonde met een doelpunt van ver op eigen helft. Rsca Futsal blijft met deze 4-2 overwinning de tien punten kloof met FT Antwerpen behouden.

FT Charleroi moest een driepunter nemen tegen de buren van Squadra Mouscron om in het spoor van de tweede plaats te blijven. Het begon dan ook furieus aan de wedstrijd. Nog voor er 10 minuten op de klok stonden, stond de 4-0 al op het bord na doelpunten van Osvaldo, Lamsaiah, Dahbi en El Kajjoui. Toen Charif Atssouli ook nog een de 5-0 tegen de netten knalde, leek de buit al eenvoudig binnen voor Charleroi. Elie Vanackre scoorde net voor rust de aansluitingstreffer. De tweede helft kwam traag op gang tot er in de 29ste minuut een doelpunt aan beiden kanten viel. Wilde scoorde voor Charleroi, terwijl Morando voor Mouscron wist te scoren. Osvaldo en Wilde scoorden nog voor Charleroi terwijl Six en Adriano Greco de 8-4 op het bord zette.

In de overige 2 wedstrijden dit weekend won Real Elmos Herentals met 1-5 van Arb Hamme en ging FT Antwerpen met 4-5 winnen tegen Krijnen Malle.