Beste Coach 2021-2022: Cragnaz Luca – FP Halle-Gooik

Eindelijk die trofee, op zijn 45e wordt Luca Cragnaz verkozen als beste coach van het seizoen. De prestatie van zijn team FP Halle-Gooik is dan ook indrukwekkend. In de reguliere competitie werden alle wedstrijden gewonnen.

Luca is bovendien de enige Belg in de geschiedenis van het futsal die deze uniek prestatie als coach maar ook als speler (2003) presteerde. De beker is al binnen dit seizoen, de titel kan vrijdag volgen.

Cragnaz, die vier talen spreekt (Frans, Nederlands, Engels en Portugees) begon zijn carrière als keeper bij Sambreville en beleefde zijn topperiode bij het grote Action 21 Charleroi waarmee hij in 2005 de Europacup I won. Hij speelde ook voor Châtelineau en Hasselt en beëindigde zijn carrière bij eerste nationaler Morlanwelz om er in 2007 jeugdtrainer en later coach te worden. Kort nadien werd hij ook keeperstrainer van de futsal Red Devils en in 2016 zelfs bondscoach.

Luca is sindsdien één van de grote trekkers van het Belgische futsal. Sinds 2019 is hij de trotse coach van het sterkste Belgische futsal team FP Halle-Gooik.