RSCA Futsal volgt zichzelf op als bekerwinnaar

RSCA Futsal heeft voor het tweede jaar op rij de Beker van België gewonnen. In Sportarena Tolhuis in Gent was paars-wit te sterk voor Futsal Team Charleroi. Het werd 1-8.

2023: RSCA Futsal-Real Elmos Herentals 10-4

2024: Futsal Team Charleroi - RSCA Futsal 1-8

De Beker van België blijft dus in Brussel. Na Real Elmos Herentals vorig jaar moest nu ook Futsal Team Charleroi de duimen leggen voor RSCA Futsal in het Tolhuis in Gent.

Vorig seizoen won RSCA Futsal naast de beker ook de landstitel. Ook dit jaar kunnen de Brusselaars de dubbel pakken. In de eerste ronde van de play-offs moet paars-wit in een heen- en terugwedstrijd voorbij Hoboken Ster. Nadien volgt in de halve finales misschien een nieuwe confrontatie met Futsal Team Charleroi, dat het in de eerste ronde opneemt tegen My-Cars Charleroi. Aan de andere kant van de tabel vechten Futsal Antwerpen, Real Elmos Herentals, Futsal Hasselt en ZVK Eisden-Dorp voor een finaleplek.

Beker van België voor beloften

De Beker van België bij de beloften ging naar La Squadra Mouscron. In de finale, die ook in het Gentse Tolhuis werd gespeeld, ging Futsal Shokudo Aarschot met 2-0 voor de bijl. Mohamed Diaoune en Matheo Couroupoula scoorden de goals.